pro_ject.jpg

pro_ject_audio_systems4.jpg

Pro-Ject Audio Systems

Början

Pro-Ject grundades 1991, under anstormningen av CD- och CD-spelare, med uppdraget att erbjuda den bästa analoga upplevelsen till rimliga priser. I en tid där de digitala ljudmedierna hade varit på frammarsch, och vinylen förklarades som föråldrad och död, behöll Heinz Lichtenegger sin tro på det enkla men bästa sättet att njuta av musik – skivspelare.

Mål

Vårt mål är att få in så många som möjligt till den underbara hobbyn som är HiFi-ljud och att leverera en riktig stereoupplevelse till lägsta möjliga kostnad. Det bästa sättet att börja där är med en ordentlig skivspelare. Vi vill ge kunderna tillbaka rätten att välja vad de behöver, utan att överdriva våra produkter med onödiga funktioner. Här på Pro-Ject strävar vi efter att skapa häpnadsväckande produkter med ett oklanderligt värde. Vi använder bara de bästa komponenterna för priset och tillverkar våra handgjorda varor enbart i Europa. Med ett öga för framtida trender försöker vi alltid passa marknadens behov.

Den första framgången

Med en oväntad hit-recension av Pro-Ject 1 började framgångsberättelsen sitt första stora kapitel. Med den ökande populariteten och intresset började fler och fler internationella distributörer göra Pro-Ject skivspelare tillgängliga i sina länder. Idag levererar vi till mer än 80 länder över hela världen och delar gärna lite av vår passion med varje kund.

Produktion

Med banbrytande teknologier och maskiner kan vi skapa visuellt tilltalande produkter utan att tappa ögat för de finaste detaljerna. I Tjeckien tillverkar vi alla våra skivspelare från grunden, för hand och i egen regi. Från den minsta skruv till chassit, allt görs av våra tekniker. En strikt kvalitetskontroll i fyra steg säkerställer att allt fungerar som det är tänkt.

I Slovakien tillverkar vi avancerade ljudkomponenter i mikrostorlek. Genom att krympa skåpen till en miniatyrstorlek kunde vi spara kostnader och erbjuda våra kunder ett verkligt pris/prestandaförhållande. Vi är stolta över produkter som har ett långvarigt värde och som ger våra kunder tillfredsställelse i alla deras ljudbehov.