merason.png

merason.jpg

Merason

"Att veta att jag kan överlämna mig till musik, slappna av och låta mig ryckas med av musiken – det är Merason. Det är det som driver oss att ge vårt bästa varje dag och att skapa något extraordinärt." - Daniel Frauchiger

Enligt mottot "less is more" är Merasons produkter designade och skapade med ett mål i åtanke: den renaste möjliga musikaliska reproduktionen. Inget att blanda igenom komplicerade menyer eller dechiffrera teknisk jargong, bara ren musik. Det är vad Merason-produkterna är till för.

Livet tar ofta slingrande vägar: När Daniel Frauchiger avslutade sin utbildning till mekaniker 1986, hade han ingen aning om att han cirka 30 år senare skulle lägga grunden för framgångssagan för exklusiva Merason-märkesprodukter genom att grunda niedal audio lab ag. Redan som barn och tonåring var Daniel fascinerad av ljudåtergivningsteknik. De följande åren sysslade han med högtalarkonstruktion på fritiden och köpte sitt första "riktiga" system kort efter avslutad yrkesutbildning.

Långt senare, vid 45 års ålder, övergick Daniel till ljudteknik eftersom han inte förstod varför digital ljudåtergivning fortfarande inte kunde hålla jämna steg med analog när det kom till musikalitet och känslor. Han gav sig i kast med att hitta någon som hade designat en lovande krets för digital-till-analog konvertering. Tillsammans utvecklade de kretsen vidare tills Daniel var nöjd med resultatet och hädanefter kunde njuta av högupplöst digital musik vid sidan av vinyl och ljudband. Därmed föddes den första produkten från Purson, nu Merason, - DAC1. Den utvecklas ständigt vidare med stor framgång. Senare tillkom Merason-freroten med en valfri extern strömförsörjning, som erbjuder en musikalisk upplevelse till ett instegspris. Samtidigt arbetar fyra interna och fyra externa medarbetare med vidareutvecklingen av niedal audio lab för att göra dig, kära musikälskare, glad, avslappnad och nöjd.