dcs.png

dcs1.jpg

dCS

Data Conversion Systems grundades 1987 av Mike Story. Under sin första period levererade man A/D omvandlare till Radarsystem under the Royal Airforce i Storbritannien. Under början på 90-talet började man tillverka A/D och D/A omvandlare till inflytelserika inspelningsstudios vilka blev en enorm succé. Kort därefter utvidgades sortimentet även med High End produkter för HiFi marknaden och när David M Steven tog över rodret 2004 var dCS den främsta tillverkaren av digitalteknologi i HiFi världen.

Idag driver David J Steven företaget vidare i sin fars kompromisslösa High End – anda och produkterna saknar egentligen konkurrenter då de helt enkelt är de främsta inom digital musikuppspelning och står i en klass för sig

dCS anser att hi-fi-systemets roll är att bevara all subtil information på en inspelning genom reproduktionskedjan och presentera den för lyssnaren med varje sista nyans av känslomässigt innehåll intakt.

En av de viktigaste delarna av musikåtergivningsprocessen är digital-till-analog-konvertering, när den digitala datan på en CD- eller datorfil omvandlas till en analog signal - musiken vi hör genom högtalarna.

Det är denna process som dCS har förfinat i tjugofem år och genom att göra världens mest avancerade digital-till-analoga omvandlare (DAC), masterklockor och digital-till-digital-omvandlare (D2D) kan vi göra kompakta datormusikfiler låter mer trogen mot originalinspelningen än någonting annat.

Under åren har dCS visat för musikälskare över hela världen att genom att separera nyckelfunktionerna i den digitala uppspelningskedjan kan enorma ljudfördelar och extraordinär musikalitet uppnås.

Av detta skäl kan ett typiskt dCS-referenssystem bestå av upp till fyra separata enheter: Uppsampling av CD / SACD-transport, Digital-till-Digital-omvandlare, Digital-till-analog-omvandlare och Master Clock.

Det positiva bidraget som varje del gör till den övergripande musikföreställningen kan lätt höras. Alla dCS-produkter uttrycker samma värderingar av musikalisk och teknisk spetskompetens, och genom att använda samma viktiga teknologier i vårt sortiment kan vi vara säkra på, oavsett källa, att den musikaliska prestandan garanteras.

dCS-produkterna är avancerade - en kombination av hantverk i världsklass och ledande teknik - men de som investerar i dCS har chansen att uppleva det unika, stickande ögonblicket när världen stannar och det finns ...

ENDAST MUSIK