leben1.png

leben.png

Leben - A motion sound

Leben Hi-Fi Stereo Company är en japansk tillverkare av rörförstärkning.

Designern och ägaren till Leben är Mr. Taku Hyodo som är rankad som en av de bästa ljuddesigningenjörerna i Japan. Mr. Hyodo är en mycket erfaren Hi-Fi-ingenjör som tidigare arbetade för Luxman, han är också en duktig gitarrist samt några andra olika musikinstrument (Faktum är att han en gång var en professionell gitarrist).

Han är också en samlare av premiumrör som 3CSS, 12AT7, E288CC, 6L6GC (5881), som alla används, eller kommer att användas, i Leben-förstärkare till sin bästa förmåga baserat på Lebens teknologi.

Mr. Hyodo lämnade Luxman och etablerade sitt eget "Kouri Denki Co."(tillverkning av elektriska/elektroniska komponenter, delar & PCB) 1979 när han var 30 år gammal. Förutom att tillverka elektroniska komponenter och delar, har han även fortsatt produktion av förstärkare under varumärket "KFH" främst för privata behov från caféer, restauranger, etc.

Den första kommersiellt baserade produkten "TRIODE 33" (under varumärket "KFH") släpptes 1991 med premiumröret 3C33, och en första modell under varumärket "Leben" var en effektförstärkare RS-35a (med 6L6GC) som släpptes 1995, och sedan en förförstärkare RS-28c (med E288CC) 1998. (RS-28c förnyades nyligen till RS-28CX med G.E. 6CG7).

Lebens förstärkare är mer en produkt av passion, och inte många modeller produceras, men flera personer i Japan har faktiskt samlats och startat en fanklubb som heter "Leben Audio Lovers’ Club".

I ljuset av dessa omständigheter har Mr. Hyodo börjat producera billigare förstärkare som CS-200, CS-250, CS-300, CS-300X för att ge fler musikälskare en möjlighet att njuta av Lebens rörljud utan att investera för mycket.

Alla Lebens produkter är handgjorda av välutbildade och erfarna personer, och är alla vackert färdigställda med högkvalitativa komponenter genom punkt-till-punkt-ledningar.

Alla produkter tillverkas fortfarande i Japan, och ägare till produkter från Leben kan förvänta sig lång livslängd och hög tillförlitlighet samt en mycket musikalisk och givande prestation